Transparent jadłospis szkoły

Data

Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

06.04.2021 r.
WTOREK

Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: Chleb z masłem, miód.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, warzywami koperkiem, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy. 

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

07.04.2021 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb mieszany, masło, szynka, papryka. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Banan

Żurek z jajkiem, kiełbasą, chleb. 

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

08.04.2021 r.
CZWARTEK

 

Kanapka: Chleb ziarnisty, masło, pasta jajeczna z chrzanem, szczypiorkiem, pomidor. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mandarynka

Zupa:tarte ciasto na rosole z jarzynami, natka pietruszki, koperek.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy w sosie warzywnym, ćwikła. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne

09.04.2021 r.
PIĄTEK

Kanapka: Chleb, masło, pasta serowa ze szczypiorek, rzodkiewka. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Crispy z jabłka z sokiem z ananasa

Zupa: rosół z makaronem ryżowym, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba miruna w cieście, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.


* zastrzega się zmian w jadłospisie