Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

20.05.2024 r.
PONIEDZIAŁEK  

Zupa: jarzynowa na udkach  z ziemniakami, natką pietruszki,  zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten,  seler, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylia. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler. Gorczyca.

21.05.2024 r.
WTOREK

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten,  seler, jajko.

Ziemniaki, ryba miruna w cieście, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

22.05.2024 r.
ŚRODA

Zupa: pomidorowa  z ryżem, z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten,  seler, mleko  i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki  z brzoskwinią. Kompot wieloowocowy. Owoc

Zawiera alergeny: gluten,  jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

23.05.2024 r.
CZWARTEK

Zupa: krem z pora i  zielonego groszku, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten,  seler, jajko, mleko  i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, filet drobiowy w sosie śmietanowo cebulowym, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Suszone plastry jabłka o smaku mango.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

24.05.2024 r.
PIĄTEK

Zupa: z czerwonej soczewicy na maśle  z warzywami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko  i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie