Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

09.09.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: z czerwonej soczewicy na udkach, z warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

10.09.2024 r.
WTOREK

Zupa: rosół z kaszą bulgur na udkach z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Udziec drobiowy pieczony, ryż z warzywami, surówka z cukinii. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

11.09.2024 r.
ŚRODA

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Kotlet mielony pieczony z ziemniakami, mizeria. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

12.09.2024 r.
CZWARTEK

Fasolka po bretońsku, pieczywo.

Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Mini wafelki kukurydziane w polewie malinowej.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, orzechy, mleko i produkty pochodne.

13.09.2024 r.
PIĄTEK

Zupa: krupnik z kasza jęczmienną na rosole, warzywami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z białej kapusty w zalewie. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie