Data |
Śniadanie |
Podwieczorek |
I danie |
II danie |
---|---|---|---|---|
15.03.2021 r. |
Kanapka: Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa pomidor. Kawa zbożowa z mlekiem. |
Soczek owocowy |
Zupa: ziemniaczana z warzywami, natką pietruszki. |
Makaron z serem białym. Kompot wieloowocowy. |
16 .03.2021 r. |
Kanapka: Chleb z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym, natka pietruszki. Kakao z mlekiem. |
Jabłko |
Zupa: krem z brokuła, groszkiem ptysiowym. |
Ziemniaki, gulasz drobiowy w sosie cebulowym, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
17.03.2021 r. |
Kanapka: Chleb mieszany, masło, szynka włoska, mix sałat, papryka. Kawa z mlekiem. |
Banan |
Zupa: barszcz biały z jajkiem, kiełbasa. Chleb, |
Naleśniki z serem, mus truskawkowy. Kompot wieloowocowy. |
18.03.2021 r. |
Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany, masło, dżem. |
Jogurt owocowy |
Zupa: rosół z makaronem, jarzynami, natka pietruszki, koperek. |
Kasza jęczmienna, bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym, kalafior z masłem i bułką tartą. Kompot wieloowocowy. |
19.03.2021 r. |
Kanapka: Chleb ziarnisty, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony. Kakao z mlekiem. |
Chrupki jabłkowe o smaku mango |
Zupa: krupnik na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem. |
Ziemniaki, sznycel rybny z miruny, marchewka duszona z zielonym groszkiem. Kompot wieloowocowy. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie