Transparent jadłospis szkoły

Data

Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

12.04.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, pomidor. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym. 

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

13.04.2021 r.
WTOREK

Kanapka: Chleb z masłem, ryba makrela w sosie pomidorowym, szczypiorek. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Mandarynka

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, warzywami koperkiem, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z ogórka kiszonego, jajka, śmietana. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

14.04.2021 r.
ŚRODA

Kanapka: Bułka z masłem, szynka, ogórek świeży. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

 Banan

Zupa: krem z brokuła, groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, marchewka do chrupania. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

15.04.2021 r.
CZWARTEK

Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: Chleb mieszany, masło, dżem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Jabłko

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, natka pietruszki, koperek, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, bitki wieprzowe w sosie, kalafior z masłem, bułką tartą. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

 16.04.2021 r.
PIĄTEK

Kanapka: Chleb graham, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Galaretka deserowa z brzoskwiniami.

Zupa: koperkowa z ryżem brązowym, warzywami.

Zawiera alergey: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, marchewka z groszkiem na ciepło. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

* zastrzega się zmian w jadłospisie