Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

29.11.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, szynka konserwowa, ogórek świeży. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa: pomidorowa z ryżem, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko,  produkty pochodne.

Pierogi  leniwe, surówka z marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

30.11.2021 r.
WTOREK

Kanapka: Chleb razowy, masło,  pasta z twarogu z jajkiem, szczypiorkiem, papryka. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, ryba,  mleko i produkty pochodne.

Jabłko.

Zupa: tarte ciasto na rosole z  jarzynami, natką  pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Frytki, filet drobiowy pieczony z warzywami, surówka z białej kapusty, marchewki. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

01.12.2021 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb mieszany, masło, parówka z szynki, pomidor koktajlowy. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kalarepa.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko,  mleko i produkty pochodne.

Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

02.12.2021 r.
CZWARTEK

Kanapka: Chleb mieszany z  masłem, pasztet pieczony z żurawiną, ogórek kiszony. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mandarynka.

Zupa: krem z dyni z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur, klops mielony pieczony, surówka z ogórka kiszonego, jajka, śmietany. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler,  gorczyca, mleko i produkty pochodne.

03.12.2021 r.
PIĄTEK

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb, masło, dżem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Banan.

Zupa: rosół z kaszą jaglana z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

* zastrzega się zmian w jadłospisie