Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

17.01.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany, masło, szynka gotowana, papryka.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, natka pietruszki, koperek, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

18.01.2022 r.
WTOREK

Kanapka: chleb mieszany, masło, twarożek włoski z bazylią pomidorem.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Jabłko.

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, jarzynami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Medaliony drobiowe z natką pietruszki, sezamem, ziemniaki, ćwikła.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, sezam, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

19.01.2022 r.
ŚRODA

Kanapka: Bułka grahamka, masło, szynka konserwowa, ogórek kiszony.
Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Marchewka do chrupania.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, mus jabłkowy.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

20.01.2022 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb ziarnisty, masło, ser żółty, mix sałat, papryka zielona. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Mandarynka.

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur, gulasz z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, sosem czosnkowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

21.01.2022 r.
PIĄTEK

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: Chałka z masłem, pomidor koktajlowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane.

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron penne z sosem szpinakowym i tuńczykiem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie