Data |
Śniadanie |
Podwieczorek |
I danie |
II danie |
---|---|---|---|---|
17.01.2022 r. |
Kanapka: chleb mieszany, masło, szynka gotowana, papryka. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Soczek owocowy. |
Zupa: jarzynowa z ziemniakami, natka pietruszki, koperek, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym. Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne. |
18.01.2022 r. |
Kanapka: chleb mieszany, masło, twarożek włoski z bazylią pomidorem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Jabłko. |
Zupa: rosół z kaszą jaglaną, jarzynami, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Medaliony drobiowe z natką pietruszki, sezamem, ziemniaki, ćwikła. Zawiera alergeny: gluten, jajko, sezam, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
19.01.2022 r. |
Kanapka: Bułka grahamka, masło, szynka konserwowa, ogórek kiszony. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Marchewka do chrupania. |
Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb. Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem białym, mus jabłkowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
20.01.2022 r. |
Kanapka: chleb ziarnisty, masło, ser żółty, mix sałat, papryka zielona. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Mandarynka. |
Zupa: kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Kasza bulgur, gulasz z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, sosem czosnkowym. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
21.01.2022 r. |
Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Chrupki kukurydziane. |
Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Makaron penne z sosem szpinakowym i tuńczykiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie