Transparent jadłospis szkoły

 Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

24.01.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany, masło, szynka konserwowa, pomidor.
Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa: pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z tartym ciastem, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kopytka ziemniaczano-serowe, surówka z marchewki, chrzanu i śmietaną.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

25.01.2022 r.
WTOREK

Kanapka: chleb mieszany, masło, pasta z twarogu, papryka, natka pietruszki.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Jabłko.

Zupa: rosół z makaronem, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Udziec drobiowy bez kości pieczony z miodem i sezamem, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i burakiem czerwonym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, sezam, mleko i produkty pochodne.

26.01.2022 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb, masło, parówka z szynki, pomidor koktajlowy, ketchup.
Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gruszka.

Zupa: krem z soczewicy i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

27.01.2022 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb ziarnisty, masło, jajko, szczypiorek, papryka czerwona.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Rogalik z nadzieniem.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie, mix sałat z dresingiem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.01.2022 r.
PIĄTEK

Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną.
Kanapka: Chleb z masłem, dżem brzoskwiniowy.
Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Jogurt owocowy.

Zupa: grysikowa na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba miruna w cieście, ziemniaki, surówka z kapusty białej, marchewki, cebuli.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie