Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

31.01.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: chałka z masłem, papryka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Banan.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

01.02.2022 r.
WTOREK

Kanapka: chleb mieszany, masło, szynka gotowana, ogórek świeży, szczypiorek.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Jabłko.

Zupa: krem z dyni zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, brokuł.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

02.02.2022 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb z masłem, pasta z makreli wędzonej, natka pietruszki.
Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Kiwi.

Zupa: ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, gulasz z indyka, surówka z ogórka kiszonego, jabłka, oliwy z oliwek.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

03.02.2022 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb ziarnisty, masło, szynka zrazowa, pomidor, szczypiorek.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Mandarynka.

Zupa: barszcz biały z jakiem, wędlina, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus truskawkowy.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

04.02.2022 r.
PIĄTEK

Kanapka: Chleb, masło, ser żółty, papryka.
Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa: rosół z tartym ciastem, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba miruna w cieście, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki, jabłka.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie