Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

28.02.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: Chleb z masłem, szynka, ogórek świeży. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa: krupnik z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

01.03.2022 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, roszponka, papryka. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Jabłko.

Zupa: ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż na sypko, gulasz z indyka, surówka z ogórka kiszonego i jabłka, oliwa. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

02.03.2022 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb z masłem, szynka drobiowa, pomidor koktajlowy. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Banan.

Zupa: pomidorowa z tartym ciastem na wywarze mięsno warzywnym natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, sezam, mleko i produkty pochodne.

03.03.2022 r.
CZWARTEK

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy niskosłodzony.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Mandarynka.

Zupa: brokułowa
z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Schab pieczony, kasza kuskus, ćwikła. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

04.03.2022 r.
PIĄTEK

Kanapka: Chleb z masłem, pasta serowa z jajkiem, pomidor, szczypiorek. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Jabłko.

Zupa: ryżowa na rosole z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie