Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

21.03.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem.
Kanapka: Chleb z masłem, dżem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: krem z brokuła, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

22.03.2022 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, szynka drobiowa, ogórkiem zielony.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Banan

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Naleśniki z serem, mus truskawkowy.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

23.03.2022 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb z masłem, twarożek włoski, pomidor.
Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kiwi

Zupa: grysikowa na rosole z warzywami natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Frytki, nagetsy z kurczaka, kapusta włoska z sosem czosnkowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

24.03.2022 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb z masłem, jajko, sałata zielona, rzodkiewka.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mandarynka

Zupa: krem z białych warzyw, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki z sosem pomidorowym z bazylią.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

25.03.2022 r.
PIĄTEK

Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną.
Kanapka: Chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane

Zupa: piracka z ziemniakami, rybą, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

Makaron penne z sosem szpinakowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie