Data |
Śniadanie |
Podwieczorek |
I danie |
II danie |
---|---|---|---|---|
27.02.2023 r. |
Kanapka: bułka z masłem, miód, mleko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Soczek owocowy |
Zupa: krem z białych warzyw na maśle i groszkiem ptysiowym. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
28.02.2023 r. |
Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor koktajlowy, ketchup. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Banan |
Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami, wędliną, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Ryż z jabłkiem prażonym cynamonem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
01.03.2023 r. |
Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasta serowa z tuńczykiem, szczypiorek, papryka. Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne. |
Jabłko |
Zupa: szparagowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i surówką z białej kapusty- colesław. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
02.03.2023 r. |
Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Owoc |
Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki ukraińskie z sosem warzywnym. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne. |
03.03.2023 r. |
Kanapka: chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Batonik kakaowy musli. Zawiera alergeny: gluten, orzechy, sezam. |
Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej i burakiem czerwonym. Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie