Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

27.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, ogórek świeży.
Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Banan

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na maśle zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.03.2023 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, papryka.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: Gluten, mleko i produkty pochodne.

Jabłko

Zupa: brokułowa z ziemniakami na udkach zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Medaliony drobiowe z natką pietruszki, sezamem z ziemniakami i ćwikłą.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, sezam, mleko i produkty pochodne.

29.03.2023 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, lencz królewski, pomidor, roszponka.
Kawa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym.
Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

30.03.2023 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb wieloziarnisty z masłem, pasta serowa, rzodkiewka, szczypiorek.
Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: krem z dyni i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur z gulaszem wieprzowym i surówką z pora, marchewki i jabłka.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

31.03.2023 r.
PIĄTEK

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną na udkach i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie