Transparent jadłospis szkoły

Data

Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

17.04.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka, ogórek świeży. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Jogurt owocowy

Zupa: jarzynowa na maśle z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

18.04.2023 r.
WTOREK

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, jajko, papryka, szczypiorek. Kawa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: rosół z tartym ciastem, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Udziec drobiowy pieczony w miodzie i sezamie z ziemniakami i mizerią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, sezam, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

19.04.2023 r.
ŚRODA

Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor koktajlowy, ketchup. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane

Zupa: krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

20.04.2023 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, natka pietruszki. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: rosół z kaszą bulgur z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie schab pieczony w sosie z surówką z pora i jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

21.04.2023 r.
PIĄTEK

Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, dżem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie