Transparent jadłospis szkoły

Data

Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

08.05.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, pomidor koktajlowy, ketchup. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno warzywnym z makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

09.05.2023 r.
WTOREK

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasta serowo jajeczna, szczypiorek, papryka. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc.

Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur z gulaszem z indyka i ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

10.05.2023 r.
ŚRODA

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa: krem z pora groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

11.05.2023 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb wieloziarnisty z masłem, szynka konserwowa, ogórek świeży. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

12.05.2023 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb z masłem, jajko, papryka, natka pietruszki. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą jaglaną koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie