Transparent jadłospis szkoły

Data

Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

15.05.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy.

Zupa: jarzynowa na maśle z ziemniakami, brukselką, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

16.05.2023 r.
WTOREK

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem Kanapka: Chleb mieszany z masłem, dżem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: rosół na udkach z kaszą jaglaną, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy pieczony w warzywach, ogórek kiszony.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

17.05.2023 r.
ŚRODA

Kanapka: bułka razowa z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: kminkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

18.05.2023 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb wieloziarnisty z masłem, szynka, papryka, roszponka. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

19.05.2023 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb z masłem, jajko, rzodkiewka, szczypiorek. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: pomidorowa z tartym ciastem na rosole, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym i surówką z marchewki, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie