Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

30.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka, ogórek zielony. Kawa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: krem z dyni groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

31.10.2023 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, papryka, natka pietruszki. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: pomidorowa z tartym ciastem na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Kasza kuskus, gulasz drobiowy, ogórek kiszony z jabłkiem, oliwą. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

02.11.2023 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony. Kawa na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, na udkach, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i pro dukty pochodne.

03.11.2023 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb z ziarnami z masłem, jajko, ketchup, szczypiorek. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy

Zupa: grysikowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie