Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

30.09.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

Chleb mieszany z masłem szynka drobiowa, ogórek zielony, szczypiorek. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek wieloowocowy 100%.

Zupa pomidorowa z ryżem na udkach, warzywami, natką pietruszki, (nie zabielana).

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym z surówką z marchewki, jabłka, słonecznik prażony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

01.10.2024 r.
WTOREK

Bułka kukurydziana z masłem, dżem owocowy niskosłodzony. Mleko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc.

Zupa tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Ziemniaczki zapiekane, filet z kurczaka pieczony z warzywami, surówka z białej kapusty w zalewie. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca.

02.10.2024 r.
ŚRODA

chleb z masłem, parówka z szynki, ketchup, pomidor. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc.

Barszcz biały z jajkiem, wędliną, pieczywo.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, jajko, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

03.10.2024 r.
CZWARTEK

chleb mieszany z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka, roszponka. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane o smaku bananowym.

Może zawierać alergeny: gluten, soja, orzechy.

Zupa krem z pora na maśle, groszkiem ptysiowym zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

04.10.2024 r.
PIĄTEK

Chleb z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, natka pietruszki. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy.

Rosół z kaszą bulgur z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ziemniaki, ryba w panierce, marchewka z groszkiem zielonym na ciepło. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie