Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

13.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor, ketchup. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

14.01.2025 r.
WTOREK

Chleb z masłem, pasta jajeczna z serem żółtym, pomidor, szczypiorek. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie własnym, surówka z selera, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

15.01.2025 r.
ŚRODA

Chleb ziarnisty z masłem, szynką, papryka, sałata lodowa. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa jarzynowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą słodką wędliną. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

16.01.2025 r.
CZWARTEK

Płatki kukurydziane z mlekiem. Bułka weka z masłem, miód.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane o smaku bananowym.

Może zawierać alergeny: gluten, mleko, orzechy.

Rosół z kaszą bulgur, warzywami, natką pietruszki. koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Udziec drobiowy pieczony z sezamem ziemniaczki ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gorczyca, mleko i produkty pochodne, sezam.

17.01.2025 r.
PIĄTEK

Chleb z masłem, pasztet pieczony, papryka. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa rybna z warzywami, natką pietruszki, zabielana mlekiem kokosowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki z brzoskwinią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmiany w jadłospisie