Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

15.03.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: ziemniaczana z warzywami, natką pietruszki.
Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

Makaron z serem białym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.
Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne

16.03.2021 r.
WTOREK

Zupa: krem z brokuła, groszkiem ptysiowym. 
Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, gulasz drobiowy  w sosie cebulowym, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Jabłko.
Zawiera alergeny: gluten,  seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

17.03.2021 r.
ŚRODA:

Zupa: barszcz biały z jajkiem, kiełbasa. Chleb.
Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus truskawkowy. Kompot wieloowocowy. Banan.
Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

18.03.2021 r.
CZWARTEK

Zupa: rosół z makaronem, jarzynami, natka pietruszki, koperek.
Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym, kalafior z masłem i bułką tartą. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.
Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

19.03.2021 r.
PIĄTEK

Zupa: krupnik na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.
Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

Ziemniaki, sznycel rybny  z miruny, marchewka duszona z zielonym groszkiem. Kompot wieloowocowy. Chrupki jabłkowe o smaku mango.
Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

* zastrzega się zmian w jadłospisie