Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

26.04.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

27.04.2021 r.
WTOREK

Zupa: ogórkowa z ziemniakami,  jarzynami, natka pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

28.04.2021 r.
ŚRODA

Zupa: pomidorowa z ryżem warzywami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, surówka z marchewki, jabłka. Kompot wieloowocowy. Rogalik drożdżowy z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

29.04.2021 r.
CZWARTEK

Zupa: grysikowa na rosole z warzywami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Schab pieczony w sosie, ziemniaki, mix sałat z rukolą, pestkami dyni i sosem winegret. Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

30.04.2021 r.
PIĄTEK

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

* zastrzega się zmian w jadłospisie