Transparent jadłospis szkoły

 

Data

I danie

II danie

17.05.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

18.05.2021 r.
WTOREK

Zupa: tarte ciasto na rosole z jarzynami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy w sosie cebulowo-śmietanowym, brokuł. Kompot wieloowocowy. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

19.05.2021 r.
ŚRODA

Zupa: krem z jarzyn  i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki z ryżem mięsem, w sosie pomidorowym. Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

20.05.2021 r.
CZWARTEK

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, burger rybny z sezamem, mini marchewka. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, sezam, mleko i produkty pochodne.

21.05.2021 r.
PIĄTEK

Zupa: pomidorowa z ryżem, warzywami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, surówka, z marchewki, brzoskwinia. Kompot wieloowocowy. Rogaliki drożdżowe z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

* zastrzega się zmian w jadłospisie