Transparent jadłospis szkoły

 

 Data

I danie

II danie

18.10.2021 r.
Poniedziałek

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, jarzynami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

19.10.2021 r.
Wtorek

Zupa: rosół z kaszą bulgur, jarzynami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet schabowy, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

20.10.2021 r.
Środa

Zupa: pomidorowa z brązowym ryżem, jarzynami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

 Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko, produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchwi, jabłka, sezam. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, sezam, mleko i produkty pochodne.

21.10.2021 r.
Czwartek

Zupa: krem z dyni, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, groszek zielony z kukurydzą, marchewką. Kompot wieloowocowy. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

22.10.2021 r.
Piątek

Zupa: tarte ciasto na rosole z jarzynami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z białej kapusty, marchwi. Kompot wieloowocowy. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

  

* zastrzega się zmian w jadłospisie