Transparent jadłospis szkoły

     Data

I danie

II danie

25.10.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: fasolowa z ziemniakami, jarzynami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko,  produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

26.10.2021 r.
WTOREK

Zupa: krupnik na rosole z  jarzynami, natką  pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, udko pieczone bez kości kapusta pekińska z serem feta, sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten,  gorczyca, mleko i produkty pochodne.

27.10.2021 r.
ŚRODA

Zupa: krem z brokuła, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko,  mleko  i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym z bazylią. Kompot wieloowocowy. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.10.2021 r.
CZWARTEK

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami, wędliną, cebulką, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym,  mus jabłkowy. Kompot wieloowocowy. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne

29.10.2021 r.
PIĄTEK

Zupa: grysikowa na rosole z jarzynami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler,  mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kapusty kiszonej, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 

  

* zastrzega się zmian w jadłospisie