Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

02.11.2021 r.
WTOREK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym, winogrono. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

03.11.2021 r.
ŚRODA

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, schab pieczony w sosie, sałatka z cukinii. Kompot wieloowocowy. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

04.11.2021 r.
CZWARTEK

Zupa: pomidorowa z ryżem brązowym, na wywarze mięsno warzywnym, natka pietruszki, koperek, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, surówka z marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

05.11.2021 r.
PIĄTEK

Zupa: tarte ciasto na rosole z jarzynami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w cieście, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 

* zastrzega się zmian w jadłospisie