Transparent jadłospis szkoły

     Data

I danie

II danie

17.01.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, natka pietruszki, koperek, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z sosie pomidorowym z bazylią.
Kompot wieloowocowy.
Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler,  mleko i produkty pochodne.

18.01.2022 r.
WTOREK

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, jarzynami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler,  mleko i produkty pochodne.

Medaliony drobiowe z natką pietruszki, sezamem, ziemniaki, ćwikła.
Kompot wieloowocowy.
Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten,  jajko, sezam, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

19.01.2022 r.
ŚRODA

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko,  białko sojowe,   mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, mus  jabłkowy.
Kompot wieloowocowy.
Marchewka do chrupania.

Zawiera alergeny: gluten,  jajko, mleko i produkty pochodne.

20.01.2022 r.
CZWARTEK

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur, gulasz z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, sosem czosnkowym.
Kompot wieloowocowy.
Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

21.01.2022 r.
PIĄTEK

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron penne z sosem szpinakowym i tuńczykiem.
Kompot wieloowocowy.
Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie