Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

28.02.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: krupnik z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

01.03.2022 r.
WTOREK

Zupa: ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż na sypko, gulasz z indyka, surówka z ogórka kiszonego i jabłka, oliwa. Kompot wieloowocowy. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

02.03.2022 r.
ŚRODA

Zupa: pomidorowa z tartym ciastem na wywarze mięsno warzywnym natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Banan

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

03.03.2022 r.
CZWARTEK

Zupa: brokułówa z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Schab pieczony, kasza kuskus, ćwikła. Kompot wieloowocowy. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

04.03.2022 r.
PIĄTEK

Zupa: ryżowa na rosole z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie