Transparent jadłospis szkoły

     Data

I danie

II danie

20.04.2022 r.
ŚRODA

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba miruna w cieście, surówka z kapusty kiszonej.
Kompot wieloowocowy.
Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

21.04.2022 r.
CZWARTEK

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler,   mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, schab pieczony w sosie, ćwikła z chrzanem.
Kompot wieloowocowy.
Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

22.04.2022 r.
PIĄTEK

Zupa: pomidorowa z ryżem, koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchwi, jabłka i słonecznikiem prażonym.
Kompot wieloowocowy.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie