Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

25.04.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki  z serem, mus jabłkowy.
Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

26.04.2022 r.
WTOREK

Zupa: ziemniaczana z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler,  mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym.
Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten,  gorczyca, mleko i produkty pochodne.

27.04.2022 r.
ŚRODA

Zupa: tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur, gulasz z indyka w  sosie śmietanowo cebulowym, surówka z czerwonej kapusty.
Kompot wieloowocowy. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

28.04.2022 r.
CZWARTEK

Zupa: krupnik na żeberkach z jarzynami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ziemniaki ryba w panierce, surówka z marchewki chrzanu.
Kompot wieloowocowy. Banan.

Zawiera alergeny: gluten,  jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

29.04.2022 r.
PIĄTEK

Zupa: krem z zielonego  groszku, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler,  mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.
Rogalik drożdżowy z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 

 * zastrzega się zmian w jadłospisie