Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

19.09.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: pomidorowa z ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z serem ziemniakami, papryka. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

20.09.2022 r.
WTOREK

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła. Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

21.09.2022 r.
ŚRODA

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur, gulasz z indyka, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

22.09.2022 r.
CZWARTEK

Zupa: grysikowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

23.09.2022 r.
PIĄTEK

Zupa: krupnik z ziemniakami, warzywami, natka pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus owocowy. Kompot wieloowocowy. Marchewka do chrupania.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie