Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

17.10.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: pomidorowa z ryżem, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym, ogórek zielony.
Kompot wieloowocowy. Gruszka

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

18.10.2022 r.
WTOREK

Zupa: tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, udziec drobiowy pieczony bez kości, surówka z czerwonej kapusty.
Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

19.10.2022 r.
ŚRODA

Zupa: zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony.
Kompot wieloowocowy. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

20.10.2022 r.
CZWARTEK

Zupa: grysikowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka kiszonej kapusty i burakiem czerwonym.
Kompot wieloowocowy. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

21.10.2022 r.
PIĄTEK

Zupa: brokułowa z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem.
Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie