Data |
I danie |
II danie |
---|---|---|
07.11.2022 r. |
Zupa: rosół z kaszą jaglaną, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, ryba filet z mintaja w panierce, buraczki z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Jabłko. Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne. |
08.11.2022 r. |
Zupa: krem z pora na maśle z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Kasza kuskus, gulasz z indyka z surówką z ogórka kiszonego, jabłka. Kompot wieloowocowy. Marchewka do chrupania. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne. |
09.11.2022 r. |
Zupa: kalafiorowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi z farszem ziemniaczano serowym z surówką z marchewki i brzoskwinią. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
10.11.2022 r. |
Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami, jajkiem, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Ryż z jabłkami, cynamonem. Kompot wieloowocowy. Banan. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie