Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

21.11.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na maśle z natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowo-paprykowym.
Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

22.11.2022 r.
WTOREK

Zupa: krupnik na udkach z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, nagetsy z kurczaka, surówka z białej kapusty colesław.
Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

23.11.2022 r.
ŚRODA

Zupa: pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z tartym ciastem, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym, kalarepa.
Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

24.11.2022 r.
CZWARTEK

Zupa: krem z dyni na maśle, ze słonecznikiem prażonym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż z curry, pulpety wieprzowo drobiowe w sosie chrzanowym z surówką z czerwonej kapusty.
Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

25.11.2022 r.
PIĄTEK

Zupa: grysikowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba miruna w cieście, marchewka z groszkiem na ciepło.
Kompot wieloowocowy. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie