Data |
I danie |
II danie |
---|---|---|
09.01.2023 r. |
Zupa: jarzynowa na udkach z koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem białym. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
10.01.2023 r. |
Zupa: grysikowa na udkach z warzywami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
Udziec drobiowy pieczony z ziemniakami i buraczkami z chrzanem. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
11.01.2023 r. |
Zupa: pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, koperkiem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Kopytka serowo ziemniaczane z surówką z marchwi, jabłka, orzech włoski. Zawiera alergeny: gluten, jajko, orzech włoski, mleko i produkty pochodne. |
12.01.2023 r. |
Zupa: ziemniaczana z papryką na żeberkach i natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, jajko. |
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną i ogórkiem kiszonym. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
13.01.2023 r. |
Zupa: rosół na udkach z kaszą jaglaną, warzywami i natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
Ryba w cieście z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, marchewki, jabłka. Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie