Transparent jadłospis szkoły

 Data

Śniadanie

I,II danie

16.01.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Bułka grahamka z masłem, wędliną, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Zupa kalafiorowa na maśle z koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.
Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

17.01.2023 r.
WTOREK

Bułka grahamka z masłem, wędliną, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Zupa kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, koperkiem, natką pietruszki.
Nagetsy z kurczaka z frytkami i buraczkami z chrzanem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

18.01.2023 r.
ŚRODA

Bułka grahamka z masłem, wędliną, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Zupa krupnik na rosole z warzywami, natką pietruszki.
Kotlet mielony z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

19.01.2023 r.
CZWARTEK

Bułka grahamka z masłem, wędliną, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Zupa krem z brokuła i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.
Ryż z koktajlem truskawkowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

20.01.2023 r.
PIĄTEK

Bułka grahamka z masłem, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, koperkiem i natką pietruszki.
Naleśniki z serem, mus jabłkowy.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie