Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

20.02.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: jarzynowa na maśle z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z gulaszem drobiowo warzywnym i ogórkiem kiszonym.
Kompot wieloowocowy.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

21.02.2023 r.
WTOREK

Zupa: rosół z kaszą jaglaną na udkach, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Kompot wieloowocowy.
Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

22.02.2023 r.
ŚRODA

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem.
Kompot wieloowocowy.
Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

23.02.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: ryżowa na udkach z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Udziec z kurczaka pieczony z ziemniakami i ćwikłą.
Kompot wieloowocowy.
Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

24.02.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: pomidorowa na rosole z tartym ciastem, koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchwi i brzoskwinią.
Kompot wieloowocowy.
Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie