Data |
I danie |
II danie |
---|---|---|
27.02.2023 r. |
Zupa: krem z białych warzyw na maśle i groszkiem ptysiowym. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne. |
28.02.2023 r. |
Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami, wędliną, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Ryż z jabłkiem prażonym cynamonem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
01.03.2023 r. |
Zupa: szparagowa z ziemniakami na udkach zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i surówką z białej kapusty- colesław. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
02.03.2023 r. |
Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki ukraińskie z sosem warzywnym. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, sezam, mleko i produkty pochodne. |
03.03.2023 r. |
Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej i burakiem czerwonym. Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne, sezam, orzechy. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie