Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

27.02.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: krem z białych warzyw na maśle i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią.
Kompot wieloowocowy.
Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

28.02.2023 r.
WTOREK

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami, wędliną, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym cynamonem.
Kompot wieloowocowy.
Banan

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

01.03.2023 r.
ŚRODA

Zupa: szparagowa z ziemniakami na udkach zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i surówką z białej kapusty- colesław.
Kompot wieloowocowy.
Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

02.03.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem warzywnym.
Kompot wieloowocowy.
Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, sezam, mleko i produkty pochodne.

03.03.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej i burakiem czerwonym.
Kompot wieloowocowy.
Batonik kakaowy- musli

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne, sezam, orzechy.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie