Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

06.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: krem z marchewki i słonecznikiem prażonym.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem.
Kompot wieloowocowy.
Jogurt owocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

07.03.2023 r.
WTOREK

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, koperkiem, natka pietruszki

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym i buraczkami z chrzanem.
Kompot wieloowocowy.
Gruszka

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

08.03.2023 r.
ŚRODA

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Filet drobiowy pieczony w sosie warzywnym z kaszą bulgur i ogórkiem kiszonym.
Kompot wieloowocowy.
Owoc

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

09.03.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: krupnik na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Kompot wieloowocowy.
Soczek owocowy

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

10.03.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym.
Kompot wieloowocowy.
Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie