Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

13.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno warzywnym zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym i surówką z marchewki z chrzanem.
Kompot wieloowocowy.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

14.03.2023 r.
WTOREK

Zupa: tarte ciasto na wywarze mięsno warzywnym z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Schab pieczony w sosie z ziemniakami i ćwikłą.
Kompot wieloowocowy.
Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

15.03.2023 r.
ŚRODA

Zupa: krem z brokuła z groszkiem zielonym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, i musem truskawkowym.
Kompot wieloowocowy.
Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

16.03.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: ryżowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z filetem drobiowym w sosie śmietanowo cebulowym, mix sałat z dresingiem.
Kompot wieloowocowy.
Owoc

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

17.03.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.
Kompot wieloowocowy.
Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie