Transparent jadłospis szkoły

 Data

I danie

II danie

20.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na maśle zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią.
Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

21.03.2023 r.
WTOREK

Zupa: z żółtego groszku z makaronem, wędliną i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchwi, jabłka i słonecznikiem prażonym.
Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

22.03.2023 r.
ŚRODA

Zupa: tarte ciasto na rosole z koperkiem, natką pietruszki

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Udziec drobiowy pieczony z ziemniakami i surówką z ogórka kiszonego, z jajkiem, kukurydzą i śmietaną.
Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

23.03.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem warzywnym. Kompot wieloowocowy. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

24.03.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: piracka z warzywami, rybą, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkami i cynamonem. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie