Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

27.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na maśle zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem. Kompot wieloowocowy. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.03.2023 r.
WTOREK

Zupa: brokułowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Medaliony drobiowe z natką pietruszki, sezamem z ziemniakami i ćwikłą.
Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, sezam, mleko i produkty pochodne.

29.03.2023 r.
ŚRODA

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

30.03.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: krem z dyni i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur z gulaszem wieprzowym i surówką z pora, marchewki i jabłka.
Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

31.03.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną na udkach i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie