Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

03.04.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym z surówką z marchwi, brzoskwini. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

04.04.2023 r.
WTOREK

Zupa: rosół z kasza jaglaną z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Nagetsy z kurczaka z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

05.04.2023 r.
ŚRODA

Zupa: tarte ciasto na rosole z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

06.04.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z gulaszem z indyka i mix sałat z dresingiem. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

07.04.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: krupnik z kaszą bulgur, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie