Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

11.04.2023 r.
WTOREK

Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym, cynamonem. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

12.04.2023 r.
ŚRODA

Zupa: koperkowa z ziemniakami na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

13.04.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: barszcz biały z jakiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

14.04.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie