Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

17.04.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: jarzynowa na maśle z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

18.04.2023 r.
WTOREK

Zupa: rosół z tartym ciastem, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Udziec drobiowy pieczony w miodzie i sezamie z ziemniakami i mizerią. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, sezam, mleko i produkty pochodne.

19.04.2023 r.
ŚRODA

Zupa: krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

20.04.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: rosół z kaszą bulgur z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie schab pieczony w sosie z surówką z pora i jabłka. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

21.04.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie