Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

24.04.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: pomidorowa na maśle z ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym z surówką z marchewki i brzoskwinią. Kompot wieloowocowy. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

25.04.2023 r.
WTOREK

Zupa: rosół z kaszą bulgur, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki kotlet mielony z ćwikłą i chrzanem. Kompot wieloowocowy. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

26.04.2023 r.
ŚRODA

Zupa: krem z brokuła i groszkiem ptysiowym zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy. Batonik musli.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

27.04.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: tarte ciasto na rosole z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z filetem drobiowym w sosie cebulowo śmietanowy z mixem sałat, pomidorem ogórkiem i sosem winegret. Kompot wieloowocowy. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

28.04.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: piracka z warzywami, rybą, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem jabłkowym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie