Data |
I danie |
II danie |
---|---|---|
08.05.2023 r. |
Zupa: z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno warzywnym z makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
09.05.2023 r. |
Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Kasza bulgur z gulaszem z indyka i ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne. |
10.05.2023 r. |
Zupa: krem z pora groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
11.05.2023 r. |
Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb. Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
12.05.2023 r. |
Zupa: rosół z kaszą jaglaną koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Rogalik z nadzieniem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie