Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

22.05.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: ogórkowa na maśle z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy. Jabłko suszone z sokiem z mango.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

23.05.2023 r.
WTOREK

Zupa: wielowarzywna na udkach z ziemniakami zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z kurkumą, udziec drobiowy pieczony, mizeria. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

24.05.2023 r.
ŚRODA

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Mieszanka studencka.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

25.05.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: krem z brokuła i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur z gulaszem wieprzowym i mixem sałat dresingiem. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

26.05.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: krupnik na wywarze mięsno warzywnym, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z rybą w panierce z surówką z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie