Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

29.05.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: z czerwonej soczewicy na maśle z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

30.05.2023 r.
WTOREK

Zupa: rosół drobiowo wołowy z makaronem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie z surówką z białej kapusty – colesław. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

31.05.2023 r.
ŚRODA

Zupa: ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, gulasz z indyka i ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

01.06.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: pomidorowa na udkach z ryżem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym i surówką z marchewki, jabłka. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

02.06.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z rybą w panierce i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie