Data |
I danie |
II danie |
---|---|---|
29.05.2023 r. |
Zupa: z czerwonej soczewicy na maśle z ziemniakami, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
30.05.2023 r. |
Zupa: rosół drobiowo wołowy z makaronem, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Kluski śląskie, schab pieczony w sosie z surówką z białej kapusty – colesław. Jabłko. Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne. |
31.05.2023 r. |
Zupa: ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Kasza kuskus, gulasz z indyka i ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Rogalik z nadzieniem. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
01.06.2023 r. |
Zupa: pomidorowa na udkach z ryżem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym i surówką z marchewki, jabłka. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
02.06.2023 r. |
Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki z rybą w panierce i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie