Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

11.09.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami na udkach zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

12.09.2023 r.
WTOREK

Zupa: grysikowa z ziemniakami na udkach z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Schab pieczony w sosie z ziemniakami i ćwikłą z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

13.09.2023 r.
ŚRODA

Zupa: krupnik na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki z brzoskwinią. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

14.09.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: tarte ciasto na rosole z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Filet drobiowy w sosie śmietanowo cebulowym z ryżem i mix sałat z papryką i dresingiem. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

15.09.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: rosół z kaszą bulgur, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie