Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

18.09.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

19.09.2023 r.
WTOREK

Zupa: tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Udziec drobiowy pieczony z ryżem, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Mini chrupki kukurydziane z polewą malinową.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

20.09.2023 r.
ŚRODA

Zupa: z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kopytka serowo ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

21.09.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: krupnik na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

22.09.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: krem z brokuła i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus truskawkowy. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie